Japan, del 2

Nu så, nu är vi tillbaka igen för del 2.

Dagen efter mitt och Bellas äventyr med fiskar och Pokémon bar det tillbaka till Akihabara för att gå på Maid café, och även om det inte alls var som jag trodde, var det PRECIS som jag trodde. Det första vi gick till var väldigt sjabbigt och de ville att vi skulle sitta vid baren och inte alls se något av allt det gulliga, så vi sa nej tack och gick till nästa, som var bättre. Det bjöds på shower och ett gäng killar i hörnet var överdrivet exalterade över hela spektaklet (tänk anime-exalterade för er som kan). Maten var hur gullig som helst och både jag och Bella åt en kattglass och jag drack ett glas med härlig, fet mjölk. Vi passade även på att ta kort på oss och två av maidsen (eftersom vi inte fick fota dem med våra egna kameror).


Söndag då. Söndag innebar Harajuku, eftersom efter baskunskap från både mig och Bella, samt information från vår guidbok sa att det var i en park nära där, som alla cosplayers samlades för att umgås och så. Jag förväntade mig att se gothic lolitas, sweet lolitas, och massor av andra lolitas och cosplays från alla årtionden och århundranden. Istället var det bara turister. Turister och hipsters. Vi promenerade ändå i parken, kollade på saker och var delaktiga i ett bröllop vid ett tempel (vi och alla andra turister). Sedan promenerade vi längs Harajuku, gick in i lite random butiker och satte oss på ett hustak där Starbucks hade sitt café. Utsikten var magnifik!

Dagen efter kände varken jag eller Bella för att shoppa, eller egentligen att vara i staden. Båda var vi väldigt hemsjuka och saknade respektive man. I mitt fall, Milo. Vi åkte till Chiyoda och la oss i parken med matsäck och böcker, och sedan låg vi bara där och njöt av solskenet. Det kom diverse turister från här och var och alla gav oss lite undrande blickar där vi låg barbenta och försökte fånga solens strålar så gott det gick. Kulturchock och allt det där. Vi gick även för att kolla på det Kejserliga palatset, men det var tydligen stängt så allt vi fick se var utsidan, och även det skyddat av träd och murar. Suck. Sådan otur alltså. Vi avslutade dagen i Shibuya där vi mös lite med Hachiko och sedan åkte vi hem igen.

 

Sista dagen i Japan var inte heller till för shopping. Istället åkte vi tillbaka till Ueno för att kolla en kyrkogård som låg där, mitt i hela storstaden där alla möjliga människor låg. Bland vanliga människor, låg en författare vars namn jag inte kommer ihåg, men som var förevigad på 5000-yenssedeln, och en mördare. Det tog ett tag att hitta rätt och vi hamnade vi ett tempel först. Sen hittade vi aldrig gravarna vi faktiskt letade efter (mördaren) för återien, Japanska bokstäver. Svårt att tyda. Men det var väldigt fint att se ändå. Efter det gick vi till ett natur- och teknikmuseum och lekte med gravitationen, kollade dinosaruieskelett, och hade kul i de 40 minutrarna vi hade på oss innan de stängde.
 

Det var i princip det sista vi gjorde. Dagen efter åkte tog vi den långa vägen tillbaka till Narita och tog flyget hem. Sov som en stock, kollade på film och landade glatt till dåligt väder, glad att vara hemma men ändå med en saknad till landet jag drömt om så länge, och. som höll förväntningarna bättre än vad jag trott.
Resor | |
Upp